Maaltijdbox Groningen ...

Bloemkooltaart

Bloemkooltaart

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Gemiddeld
Personen

4

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

50

minutes

Kookmaterialen: Bakpapier, ronde vorm

INHOUD BOX

  • 1/2 bloemkool

  • 6 eieren

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1/2 chili peper

  • Sojasaus

  • Geraspte kaas

  • Wat je verder nodig hebt
  • 420 gram bloem

  • Olijfolie

  • 240 gram boter

  • 200 milliliter room

  • Zout

  • Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Zeef de bloem, voeg gesmolten boter toe en vorm een deeg. Voeg een snufje zout en 2 eidooiers toe.
  • Kneed tot een bal en bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ongeveer 3-5 minuten. En laat daarna goed uitlekken.
  • Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook en chilipeper ongeveer 3 minuten en voeg de bloemkool toe en bak nog 2 minuten mee en blus af met een beetje sojasaus.
  • Klop 3 eieren met de room.
  • Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette springvorm mee. Snijd het overtollige deeg af. Vul de bodem met de bloemkool en giet het roommengsel erover. Snijd het overgebleven deeg in reepjes en leg bovenop de taart en bestrooi met geraspte kaas. Bestrijk met het resterende geklopte ei.
  • Bak de taart gedurende 30-40 minuten.

Notities

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart