Maaltijdbox Groningen ...

Witloftaart

Witloftaart

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Gemiddeld
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

35

minutes

Kookmaterialen: Bakpapier, ronde vorm

INHOUD BOX

  • 4 witlof

  • 6 eieren

  • Sap van 1/2 citroen

  • Nootmuskaat

  • 2 theelepels suiker

  • Walnoten

  • Wat je verder nodig hebt
  • 420 gram bloem

  • 240 gram boter

  • 200 milliliter room

  • Zout

  • Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Zeef de bloem, voeg gesmolten boter toe en vorm een deeg. Voeg een snufje zout en 2 eidooiers toe.
  • Kneed tot een bal en bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd het witlof in tweeën en blancheer ongeveer 3-5 minuten. En laat daarna goed uitlekken.
  • Meng suiker, citroensap, nootmuskaat, zout en peper en voeg toe aan het witlof.
  • Klop 3 eieren met de room.
  • Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette springvorm mee. Snijd het overtollige deeg af. Vul de bodem met het witlof en giet het roommengsel erover. Snijd het overgebleven deeg in reepjes en leg bovenop de taart. Bestrijk met het resterende geklopte ei.
  • Bak de taart gedurende 30 minuten. Garneer met walnoten.

Notities

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart