Maaltijdbox Groningen ...

Artisjokken uit de oven

Artisjokken uit de oven

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

160

kcal

Recept is voor 2 personen. Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: aluminiumfolie

INHOUD BOX

  • Citroen 1 citroen

  • artisjokken 4 artisjokken

  • Knoflook 3 teentjes gehakte knoflook

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en verwarm de oven op 170ºC.
  • Was de artisjokken en laat ze tien minuten in water en citroen weken.
  • Snijd de stengels af. Pel vervolgens de buitenste bladeren rond de basis. Snijd het bovenste kwart van de artisjokken af, waarbij de scherpe uiteinden van elk blad worden afgesneden. Snijd vervolgens de artisjokken in de lengte doormidden. Trek de scherpe binnenste bloemblaadjes naar beneden en naar buiten. Haal vervolgens voorzichtig de kern eruit en laat het hart over.
  • Leg de artisjokken op de bakplaat en bestrijk ze aan de binnen- en buitenkant met de helft van de olijfolie, zout en peper.
  • Keer de artisjokken om, met de gesneden kant naar beneden en rooster gedurende 30 minuten. Meng ondertussen de gehakte knoflook en de resterende olijfolie.
  • Haal de artisjokken uit de oven, draai ze om en smeer ze in met het mengsel van olijfolie en knoflook. Plaats ze vervolgens terug in de oven en rooster ze tot ze goudbruin zijn (ongeveer 10 minuten).

Notities

    We kijken uit naar je ideeën

    Laat een reactie achter

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart