Maaltijdbox Groningen ...

Tomaat & basilicum omelet met Groninger kaas

Tomaat & basilicum omelet met Groninger kaas

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

15

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Koekenpan, spatel

INHOUD BOX

  • 6 scharreleieren

  • 2 takjes verse basilicum

  • 8 Cherrytomaten

  • Kaas 35g

  • 1 el melk

  • Wat je verder nodig hebt
  • Zout en peper

BEREIDEN

  • Pluk de blaadjes van de basilicum en scheur ze grof.
  • Snijd de cherrytomaatjes doormidden op een snijplank.
  • Breek de eieren in een mengkom.
  • Voeg een snufje zout, peper en de melk toe.
  • Roer de eieren goed los met een vork.
  • Rasp 75 gram kaas en voeg toe aan het mengsel.
  • Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een laag vuur om op te warmen.
  • Doe een halve eetlepel olijfolie in de pan en zet het vuur hoog.
  • Voeg voorzichtig de tomaten toe en bak 1 minuut.
  • Zet het vuur laag en strooi de basilicumblaadjes erover.
  • Giet de eieren er voorzichtig in en kantel de pan om ze gelijkmatig te verdelen.
  • De pan voortdurend schudden en met de spatel het eimengsel bewegen
  • Wanneer de omelet begint te garen gebruik dan de spatel om de omelet dubbel te klappen door de pan iets scheef te houden. Schuif de omelet direct op een bord.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart