Maaltijdbox Groningen ...

Tagliatelle met cherrytomatensaus, Groninger kaas en basilicum

Tagliatelle met cherrytomatensaus, Groninger kaas en basilicum

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Gemiddeld
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

654

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Ovenschotel, kleine kookpan, kleine schotel (voor dressing)

Inhoud

  • 1 ui

  • 1 knoflookteen

  • 500 gr cherrytomaten

  • 225 gr verse tagliatelle

  • 1 tl verse basilicum

  • 50 gr Groninger kaas

  • halve rode peper

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie

  • Balsamicoazijn

  • Bruine basterdsuiker

bereiden

  • Pel de knoflookteen en snijd deze en de ui fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de helft van de rode peper fijn (verwijder de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt).
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook, ui en rode peper ongeveer 2-4 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten en 2 tl balsamicoazijn en 1 tl bruine basterdsuiker toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat de cherrytomaten 20-35 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan, tot de tomaten zacht zijn.
  • Ondertussen breng je water aan de kook in een pan met deksel, gebruik genoeg water, liever te veel dan te weinig. Kook de tagliatelle, afgedekt, in 4-6 minuten gaar. Giet de tagliatelle af.
  • Pluk wat basilicum blaadjes van de steeltjes, was deze en snijd ze fijn. Voeg basilicum toe als de cherrytomaten bijna gaar zijn en roer alles goed door elkaar. Breng de cherrytomatensaus op smaak met peper en zout.
  • Schep de tagliatelle op de borden, doe er de cherrytomatensaus overheen. Bestrooi met de Groninger geraspte kaas en wat extra verse basilicum. Tenslotte een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak.
9.5 Totale Score

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart