Tagliatelle met cherrytomatensaus, Groninger kaas en basilicum
Tagliatelle met cherrytomatensaus, Groninger kaas en basilicum
Recipe by David
Course: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Gemiddeld
Personen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
654
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Ovenschotel, kleine kookpan, kleine schotel (voor dressing)
Inhoud
1 ui
1 knoflookteen
500 gr cherrytomaten
225 gr verse tagliatelle
1 tl verse basilicum
50 gr Groninger kaas
halve rode peper
- Wat je verder nodig hebt
Olijfolie
Balsamicoazijn
Bruine basterdsuiker
bereiden
- Pel de knoflookteen en snijd deze en de ui fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de helft van de rode peper fijn (verwijder de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt).
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook, ui en rode peper ongeveer 2-4 minuten.
- Voeg de cherrytomaten en 2 tl balsamicoazijn en 1 tl bruine basterdsuiker toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat de cherrytomaten 20-35 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan, tot de tomaten zacht zijn.
- Ondertussen breng je water aan de kook in een pan met deksel, gebruik genoeg water, liever te veel dan te weinig. Kook de tagliatelle, afgedekt, in 4-6 minuten gaar. Giet de tagliatelle af.
- Pluk wat basilicum blaadjes van de steeltjes, was deze en snijd ze fijn. Voeg basilicum toe als de cherrytomaten bijna gaar zijn en roer alles goed door elkaar. Breng de cherrytomatensaus op smaak met peper en zout.
- Schep de tagliatelle op de borden, doe er de cherrytomatensaus overheen. Bestrooi met de Groninger geraspte kaas en wat extra verse basilicum. Tenslotte een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak.
Did you make this recipe?
Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with
Join our Facebook Group!
Follow Maaltijdbox groningen on Facebook
Auteur
9.5
Totale Score