Maaltijdbox Groningen ...

Quinoa salade met venkel

Quinoa salade met venkel

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

25

minutes

Kookmaterialen: Koekenpan, kom, vergiet

INHOUD BOX

  • quinoa 300 gram quinoa

  • 1 venkel

  • 100 gram tuinbonen

  • Komijn 1/2 theelepel komijn

  • Citroen 1/2 citroen

  • rode peper Spaanse peper

  • Olijven

  • rucola Rucola

  • Rozijnen

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Schil de venkel en Spaanse peper en hak ze heel fijn.
  • Spoel de quinoa in een vergiet schoon onder de kraan, voeg 600 ml water bij de quinoa en breng aan de kook. Wacht tot het water kookt, doe vervolgens de deksel op de pan en zet het vuur lager. Over het algemeen kook je quinoa in 15 minuten, maar je kunt ook wachten totdat de quinoa al het water heeft opgenomen.
  • Laat het in een vergiet afkoelen en laat het kookwater goed weglopen.
  • Verhit olie in een pan en bak de venkel 5 minuten, voeg de Spaanse peper toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.
  • Doe de quinoa in een kom, voeg de venkel en Spaanse peper, tuinbonen, komijn, rucola, rozijnen, citroensap en olijven toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel de quinoa met olijfolie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart