Maaltijdbox Groningen ...

Quinoa salade met paprika, wortel en bleekselderij

Quinoa salade met paprika, wortel en bleekselderij

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

250

kcal

Recept is voor 4 personen.
Dit recept voor 2 personen? Halveer de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, kom, vergiet

INHOUD BOX

  • 300 g Quinoa

  • Paprika rood en geel

  • 2 wortels

  • 2 rode ui

  • 5g verse munt

  • 2 stengels bleekselderij

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie

  • Peper

  • Zout

BEREIDEN

  • Schil de uien en hak ze heel fijn.
  • Schraap de wortels, snijd ze in kleine, fijne blokjes.
  • Hak enkele blaadjes van de munt fijn.
  • Maak de paprika’s en stengels bleekselderij schoon en snijd ze net als de wortels in kleine, fijne blokjes.
  • Spoel de quinoa in een vergiet schoon onder de kraan, voeg 600 ml water bij de quinoa en breng aan de kook. Wacht tot het water kookt, doe vervolgens de deksel op de pan en zet het vuur lager. Over het algemeen kook je quinoa in 15 minuten, maar je kunt ook wachten totdat de quinoa al het water heeft opgenomen.
  • Laat het in een vergiet afkoelen en laat het kookwater goed weglopen.
  • Doe de quinoa in een slakom, voeg de wortel, paprika, ui en bleekselderij toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel de quinoa met olijfolie en voeg de munt als laatste toe.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart