Maaltijdbox Groningen ...

Pompoensoep met kerrie

Pompoensoep met kerrie

Recipe by DavidCourse: VeganistischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

10

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan, kom, staafmixer

INHOUD BOX

  • 1 pompoen

  • 2 bosuitjes

  • 3 Knoflooktenen

  • Bouillon groente

  • 1 tl kerriepoeder

  • Amandelschaafsel

  • Sesamzaad

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie

  • Zout

BEREIDEN

  • Schil de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflooktenen en bosuitjes en leg deze zonder te snijden samen met de pompoenblokjes op een bakplaat. Besprenkel de knoflook, bosuitjes en pompoenblokjes met olijfolie en rooster alles ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Haal uit de oven en laat het afkoelen.
  • Snijd het groene deel van de bosuitjes in ringetjes en bewaar ze voor de garnering. Mix met een staafmixer de pompoenblokjes, knoflook en bosuitjes tot een glad mengsel. Bereid 300 ml groentebouillon en voeg hier 1 theelepel kerriepoeder en de pompoenpuree aan toe en kook nog 10 minuten.
  • Bak in een droge pan met antiaanbaklaag het amandelschaafsel, totdat ze lichtbruin van kleur worden, neem de pan van het vuur en besprenkel het met olijfolie en een beetje zout. Serveer de pompoensoep met de ringetjes bosui, het amandelschaafsel en sesamzaad.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart