Maaltijdbox Groningen ...

Gehaktballetjes met rijst en doperwtjes

Gehaktballetjes met rijst en doperwtjes

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

25

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediƫnten.

Kookmaterialen: Koekenpan, kom

INHOUD BOX

  • 250 g rundergehakt

  • 150 g doperwtjes

  • 100 g rijst

  • 1 knoflookteen

  • 15 g peterselie

  • 7 g munt

  • 1tl kerriepoeder

  • 1 ei

  • 1tl komijn

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie

  • Peper

  • Paneermeel

  • Zout

BEREIDEN

  • Meng het gehakt met een ei in een schaal. Doe de paneermeel, kerriepoeder, komijn, zout en peper erbij en kneed goed door. Snijd de knoflookteen, peterselie en munt fijn en doe dit bij het gehakt. Meng goed door en maak er mooie ronde gehaktballetjes van.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Verkruimel een bouillonblokje in de pan en voeg 100 ml water en de tomatenpuree toe en laat de gehaktballetjes in de saus ongeveer 25 minuten sudderen.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de doperwten. Snijd de rest van de peterselie zeer fijn en roer door de rijst. Verdeel de rijst over de borden en beleg de rijst met de gehaktballetjes en doperwten. Schenk de saus over het gerecht.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart