Maaltijdbox Groningen ...

Pompoen kroketjes

Pompoen kroketjes

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes

Kookmaterialen: Koekenpan, kom, keukenpapier, plasticfolie

INHOUD BOX

  • Flespompoen 325 gram pompoen

  • Ui 1/2 ui

  • Knoflook 1 teentje knoflook

  • boter50 gram boter

  • Eiren 2 eieren

  • 500 ml melk

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • ZoutZout

  • Peper Peper

  • water Water

  • Maiszetmeel 60 gram meel

  • 150 gram paneermeel

  • Nootmuskaat

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil en snijd de pompoen, ui en courgette in blokjes en de knoflook fijn.
  • Leg de blokjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en voeg een beetje olijfolie, zout en peper toe. Bak ongeveer 15 minuten.
  • Bak in een grote pan de ui en knoflook een paar minuten en leg het apart. Verhit boter in de pan en voeg het meel toe. Breng beetje bij beetje al roerend de melk toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Voeg de pompoen, ui, knoflook en courgette toe aan het mengsel en bedek met plasticfolie.
  • Laat het afkoelen en zet ongeveer 3 uur in de koelkast. Wanneer het afgekoeld is, kneed dan van het mengsel de kroketjes.
  • Rol de kroketjes door het losgeklopte ei en paneermeel. Leg de kroketjes voor het frituren/bakken nog even in de koelkast zodat ze compact worden.
  • Bak de kroketten tot ze goudbruin zijn en laten ze uitlekken op keukenpapier.

Notities

    We kijken uit naar je ideeën

    Laat een reactie achter

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart