Maaltijdbox Groningen ...

Peterselie pesto kroketjes

Peterselie pesto kroketjes

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

15

minutes

Kookmaterialen: Koekenpan, kom, keukenpapier, plasticfolie

INHOUD BOX

  • boter60 gram boter

  • Eiren 2 eieren

  • 600 ml melk

  • Peterselie 100 gram peterselie

  • Parmenzaanse kaas200 gram Parmezaanse kaas

  • 75 gram pijnboompitten

  • Knoflook 2 teentjes knoflook

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie Olijfolie

  • ZoutZout

  • Peper Peper

  • Maiszetmeel 60 gram meel

  • 220 gram paneermeel

  • Nootmuskaat

BEREIDEN

  • Snijd de peterselie en knoflook fijn.
    Meng de olijfoliepijnboompittenParmezaanse kaasknoflook en peterselie in een keukenmachine.
  • Verhit boter in de pan en voeg het meel toe. Breng beetje bij beetje al roerend de melk toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Voeg de pesto toe aan het mengsel en bedek met plasticfolie.
  • Laat het afkoelen en zet ongeveer 3 uur in de koelkast. Wanneer het afgekoeld is, kneed dan van het mengsel de kroketjes.
  • Rol de kroketjes door het losgeklopte ei en paneermeel. Leg de kroketjes voor het frituren/bakken nog even in de koelkast zodat ze compact worden.
  • Bak de pesto kroketten tot ze goudbruin zijn en laten ze uitlekken op keukenpapier.

Notities

    We will be happy to hear your thoughts

    Leave a reply

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart