Maaltijdbox Groningen ...

Peterselie pesto kroketjes

Peterselie pesto kroketjes

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

15

minutes

Kookmaterialen: Koekenpan, kom, keukenpapier, plasticfolie

INHOUD BOX

  • 60 gram boter

  • 2 eieren

  • 600 ml melk

  • 100 gram peterselie

  • 200 gram Parmezaanse kaas

  • 75 gram pijnboompitten

  • 2 teentjes knoflook

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie

  • Zout

  • Peper

  • 60 gram meel

  • 220 gram paneermeel

  • Nootmuskaat

BEREIDEN

  • Snijd de peterselie en knoflook fijn.
    Meng de olijfoliepijnboompittenParmezaanse kaasknoflook en peterselie in een keukenmachine.
  • Verhit boter in de pan en voeg het meel toe. Breng beetje bij beetje al roerend de melk toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Voeg de pesto toe aan het mengsel en bedek met plasticfolie.
  • Laat het afkoelen en zet ongeveer 3 uur in de koelkast. Wanneer het afgekoeld is, kneed dan van het mengsel de kroketjes.
  • Rol de kroketjes door het losgeklopte ei en paneermeel. Leg de kroketjes voor het frituren/bakken nog even in de koelkast zodat ze compact worden.
  • Bak de pesto kroketten tot ze goudbruin zijn en laten ze uitlekken op keukenpapier.

Notities

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart