Linzen met groenten
Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: GemiddeldPersonen
2
portiesBereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesCalorieën
280
kcalRecept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.
Kookmaterialen: Pan met deksel, pan, vergiet
INHOUD BOX
1/2 Ui
1 Ei
1 Wortel
3 aardappels
2 Tenen knoflook
1/2 Rode paprika
1/2 Groene paprika
1/4 Courgette
200gr Linzen
2 tl paprika poeder
600 ml water
- Wat je verder nodig hebt
Zout
Olijfolie
BEREIDEN
- Snijd de ui, wortel, paprika, courgette en aardappels in blokjes en hak de knoflook fijn.
- Maak de linzen schoon door ze onder de kraan af te spoelen in een vergiet. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe.
- Voeg als het warm is de ui, wortel, paprika, courgette en knoflook toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur bakken, af en toe roeren.
- Voeg paprikapoeder toe, goed roeren zodat paprikapoeder niet verbrand.
- Blus af met 600 ml water en voeg de afgespoelde linzen, laurierblad en de in blokjes gesneden aardappel toe. Verhoog het vuur tot het kookt, verlaag dan het vuur en kook op laag vuur met deksel op de pan in 20 minuten gaar. Af en toe roeren en kijken of er nog genoeg water is. Kook ondertussen een ei.
- Breng de linzen met groenten op smaak met zout en serveer met een gekookt ei.