Maaltijdbox Groningen ...

Indian beef curry met erwten en butter Naan

Indian beef curry met erwten en butter Naan

Recipe by DavidCourse: VleesCuisine: IndiaasDifficulty: Gemiddeld
Personen

2

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

15

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Rasp, middelgrote pan en grote koekenpan

INHOUD BOX

  • 15g gember, geraspt

  • 200g rundergehakt

  • 1/2 Ui gesnipperd

  • 2 Naan

  • 125g erwten

  • 7g kerriepoeder

  • 7g koriander

  • 100ml kokosmelk

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie, zout, peper

  • 0,5 el boter

  • 0,5 el tomatenpuree

Bereiden

  • Schil de ui en hak deze fijn. Rasp de helft van de gember fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui al roerend, tot het goudbruin is, gedurende 5 minuten. Voeg gember toe en bak dit 30 seconden mee. Voeg gehakt toe en bak tot het lichtbruin is, zo’n 4–6 minuten.
  • Schep het overtollige vet eraf. Voeg al het kerriepoeder, 1/2 eetlepel tomatenpuree, 1⁄4 theelepel zout en peper toe en bak dit nog zo’n 2 minuten.
  • Voeg 100ml kokosmelk en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat sudderen tot het iets dikker wordt.
  • Toast naan: Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf beide kanten van naan in met 1⁄2 eetlepel boter. Voeg naan toe aan de koekenpan en kook, licht aandrukken met een spatel, tot ze bruin zijn, 1 minuut per kant.
  • Roer erwten door de curry en kook tot ze goed verwarmd zijn, ongeveer 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Voeg korianderblaadjes toe aan de curry. Snijd naan in partjes en serveer ernaast.

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart