Maaltijdbox Groningen ...

Venkeltaart

Venkeltaart

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Gemiddeld
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

40

minutes

Kookmaterialen: Bakpapier, ronde vorm

INHOUD BOX

  • 2 venkels

  • 1 ui

  • 3 eieren

  • Paprikapoeder

  • Koriander

  • 100 gram kaas

  • Wat je verder nodig hebt
  • 420 gram bloem

  • Olijfolie

  • 240 gram boter

  • 200 gram room

  • Zout

  • Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Zeef de bloem, voeg gesmolten boter toe en vorm een deeg. Voeg een snufje zout en 2 eidooiers toe.
  • Kneed tot een bal en bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de venkel in stukken en blancheer ongeveer 3-5 minuten. En laat daarna goed uitlekken.
  • Verhit olie in een pan en bak de ui en venkel 3-5 minuten. Voeg koriander en paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de kaas met de room glad.
  • Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette springvorm mee. Snijd het overtollige deeg af. Vul de bodem met het room en kaasmengsel en voeg de venkel erover. Bestrijk met ei.
  • Bak de taart gedurende 30 minuten. Garneer met verse kruiden.

Notities

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart