Maaltijdbox Groningen ...

Gekarameliseerde uientaart

Gekarameliseerde uientaart

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Gemiddeld
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

1

hour 

10

minutes

Kookmaterialen: Bakpapier, ronde vorm

INHOUD BOX

  • Ui1 kilo uien

  • Eiren 6 eieren

  • Geraspte kaas Geraspte kaas

  • Wat je verder nodig hebt
  • Maiszetmeel 420 gram bloem

  • Olijfolie Olijfolie

  • boter 240 gram boter

  • griekse joghurt 200 milliliter room

  • ZoutZout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Zeef de bloem, voeg gesmolten boter toe en vorm een deeg. Voeg een snufje zout en 2 eidooiers toe.
  • Kneed tot een bal en bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de uien in dunne ringen. Verhit boter en olijfolie in een pan.
    Voeg de uienringen toe, bak even mee en zet het vuur laag. Laat het vervolgens onder af en toe omscheppen, ongeveer 30-40 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Klop 3 eieren met de room.
  • Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette springvorm mee. Snijd het overtollige deeg af. Vul de bodem met de uien en giet het roommengsel erover. Snijd het overgebleven deeg in reepjes en leg bovenop de taart en bestrooi met geraspte kaas. Bestrijk met het resterende geklopte ei.
  • Bak de taart gedurende 30 minuten.

Notities

    We kijken uit naar je ideeën

    Laat een reactie achter

    maaltijdboxgroningen
    Logo
    Maaltijdbox Groningen ...
    Shopping cart