Maaltijdbox Groningen ...

Bloemkool kroketjes

Bloemkool kroketjes

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VegetarischCuisine: MediterraanDifficulty: Makkelijk
Personen

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

25

minutes

Kookmaterialen: Koekenpan, kom, keukenpapier, plasticfolie

INHOUD BOX

  • 1/2 bloemkool

  • 3 teentjes knoflook

  • 60 gram boter

  • 2 eieren

  • 600 ml melk

  • Peterselie

  • Wat je verder nodig hebt
  • Zout

  • Peper

  • 60 gram meel

  • 220 gram paneermeel

  • Nootmuskaat

BEREIDEN

  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Kook de bloemkool 5-10 minuten zodat deze beetgaar is.
  • Verhit olie in een pan en bak de knoflook, peterselie en bloemkool een paar minuten en leg apart.
  • Verhit boter in de pan en voeg het meel toe. Breng beetje bij beetje al roerend de melk toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Voeg de bloemkool toe aan het mengsel en bedek met plasticfolie.
  • Laat het afkoelen en zet ongeveer 3 uur in de koelkast. Wanneer het afgekoeld is, kneed dan van het mengsel de kroketjes.
  • Rol de kroketjes door het losgeklopte ei en paneermeel. Leg de kroketjes voor het frituren/bakken nog even in de koelkast zodat ze compact worden.
  • Bak de kroketten tot ze goudbruin zijn en laten ze uitlekken op keukenpapier.

Notities

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart