Maaltijdbox Groningen ...

Bloemkool, aardappelen en doperwten curry

Bloemkool, aardappelen en doperwten curry

Recipe by DavidCourse: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

550

kcal

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan

INHOUD BOX

  • Knoflook 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • Bloemkool 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden

  • Aardappelen 4 aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden

  • doperwtjes 1 kopje bevroren erwten

  • Ui 1 ui, fijngehakt

  • Tomaat 1 blikje tomatenblokjes (400g)

  • Komijn 1 tl komijn

  • kerriepoeder 1/2 tl kurkumapoeder

  • Paprika poeder 1/4 tl cayennepeper

  • Wat je verder nodig hebt
  • Olijfolie 2 el Olijfolie

  • water 1 kopje water

  • Zout Zout

  • Peper Peper

BEREIDEN

  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg komijn, kurkuma en cayennepeper toe en bak alles nog een minuutje mee.
  • Voeg de aardappelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de tomatenblokjes, water, zout en peper toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de curry sudderen tot het gaar is, ongeveer 15-20 minuten.
  • Voeg de bevroren erwten toe en laat ze nog 2-3 minuten meekoken tot ze zacht zijn.

Notities

  • Serveer de curry heet, gegarneerd met verse koriander.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart