Maaltijdbox Groningen ...

Bloemkool, aardappelen en doperwten curry

Bloemkool, aardappelen en doperwten curry

Recipe by David
0.0 from 0 votes
Course: VegetarischCuisine: ThuiskeukenDifficulty: Makkelijk
Personen

2

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

30

minutes

Recept is voor 2 personen.
Dit recept voor 4 personen? Verdubbel de ingrediënten.

Kookmaterialen: Koekenpan

INHOUD BOX

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden

  • 4 aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden

  • 1 kopje bevroren erwten

  • 1 ui, fijngehakt

  • 1 blikje tomatenblokjes (400g)

  • 1 tl komijn

  • 1/2 tl kurkumapoeder

  • 1/4 tl cayennepeper

  • Wat je verder nodig hebt
  • 2 el Olijfolie

  • 1 kopje water

  • Zout

  • Peper

BEREIDEN

  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg komijn, kurkuma en cayennepeper toe en bak alles nog een minuutje mee.
  • Voeg de aardappelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de tomatenblokjes, water, zout en peper toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de curry sudderen tot het gaar is, ongeveer 15-20 minuten.
  • Voeg de bevroren erwten toe en laat ze nog 2-3 minuten meekoken tot ze zacht zijn.

Notities

  • Serveer de curry heet, gegarneerd met verse koriander.

Did you make this recipe?

Tag @maaltijdboxgroningen on Instagram and hashtag it with

Join our Facebook Group!

Follow Maaltijdbox groningen on Facebook

Auteur

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

maaltijdboxgroningen
Logo
Maaltijdbox Groningen ...
Shopping cart